Keto Vadelma-Sitruuna- Charlotte Russe

Keto vadelma-sitruuna- charlotte russe

Toukokuu etenee, valkovuokot alkavat kukoistaa ja pajunkissoista on tullut vihreitä silmuja. Kevät ja kesä on täynnä ihania juhlia. Seuraavissa juhlissa pöydän voikin laittaa erityisen koreaksi valmistamalla jotain ihan uutta: ketoversion upeasta charlotte russesta! 🤩

Tämä vadelmainen ja sitruunainen unelma uhkuu luonnon värejä ja makuja. Se on kermainen ja täyteläinen — kiitos kuohukerman ja mascarponen — mutta samalla pirteä ja lempeästi kirpeä, kiitos sitruunan ja vadelman. 💛

Keto-charlotte valmistetaan aivan kuin normi-charlottekin: ensin kääretorttu, joka viipaloidaan ja jolla vuorataan vuoka. Vuokaan kaadetaan liivatteella hyydytettävä kermainen seos. Kun seos on hyytynyt, koko komeus kumotaan vuoasta, koristellaan ja tarjoillaan. Kyllä juhlijoiden kelpaa! 🥰

Eikä hätää, jos luomus tuntuu liian työläältä. Voit valmistaa pelkän kääretortun tai vaikkapa pelkän hyytelön: kaada sula vadelma-kerma-mascarponemassa kauniiseen hyytelömuottiin, anna hyytyä jääkaapissa yön yli, kumoa vuoasta, koristele ja tarjoile. Juhlakalu ihastuu varmasti ikihyviksi! 🤗

Tässä resepti iki-ihanaan lumoavaan luomukseen:

💖Keto vadelma-sitruuna- charlotte russe💖

Kääretorttupohja:
Vaalea kääretorttupohja Leivontamix-reseptikirjan sivulta 72:
6 luomumunaa
1 dl (tai maun mukaan) Ketokamun Makeuttajaa
1 1/2 dl Ketokamun Leivontamixiä
1 tl vaniljajauhetta

Kääretorttutäyte:
150 g huoneenlämpöistä suolaamatonta voita
1 dl (tai maun mukaan) Ketokamun Makeuttajaa
1 pienen luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
1 luomumuna

Hyytelö:
2 tl liivatejauhetta
1 pss (200 g) pakastevadelmia
1/2 dl (tai maun mukaan) Ketokamun Makeuttajaa
1/2 tl vaniljajauhetta
4 dl luomukuohukermaa
1 prk (250 g) mascarponea

1. Laita uuni kuumenemaan 150 °C:een.
2. Valmista kääretorttupohja: Vatkaa 4 munaa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
3. Lisää Makeuttaja, Leivontamix, loput 2 munaa sekä vanilja ja vatkaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
4. Kaada taikina voideltuun, mielellään silikoniseen kääretorttuvuokaan.
5. Paista n. 15 min. tai kunnes torttupohja on juuri ja juuri kypsä. Älä paista liikaa, muuten pohjasta tulee kuiva ja kääretorttu halkeilee.
6. Kumoa torttupohja varovasti leivinpaperin päälle. Kääri torttupohja rullalle leivinpaperin sisälle ja jätä jäähtymään huoneenlämpöiseksi.
7. Valmista torttupohjan jäähtyessä täyte: Vatkaa voi, Makeuttaja ja sitruunankuori kuohkeaksi sähkövatkaimella.
8. Lisää muna ja vatkaa reippaasti sähkövatkaimella hyvin sekaisin.
9. Lisää n. 2—3 rkl sitruunamehua ja vatkaa rivakasti tasaiseksi sähkövatkaimella. (Säästä loppu mehu muuhun käyttöön.)
10. Ota rullattu torttupohja ja avaa se leivinpaperin päälle.
12. Levitä täyte torttupohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
13. Kääri torttu tiukahkoksi rullaksi leivinpaperin sisään. Kääri rulla tämän jälkeen vielä pyyhkeen sisään.
14. Laita kääretorttu jääkaappiin ja anna täytteen jähmettyä n. 6 tuntia tai yön yli.
15. Kun torttu jähmettynyt, poista pyyhe ja leivinpaperi. Leikkaa torttu n. 1 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
16. Vuoraa kulho tai pyöreä vuoka kelmulla.
17. Vuoraa vuoka kääretorttuviipaleilla niin, että viipaleet ovat kiinni toisissaan ja niiden väliin jää mahdollisimman vähän tilaa.
18. Valmista hyytelö: Laita liivatejauhe turpoamaan n. 2 rkl:een vettä.
19. Laita kattilaan jäiset vadelmat, Makeuttaja ja vaniljajauhe.
20. Kuumenna seosta koko ajan sekoitellen, kunnes vadelmat ovat hieman soseutuneet ja seos kiehuu. Tähän ei pitäisi mennä montaa minuuttia.
21. Lisää turvonnut liivate kuuman vadelmaseoksen joukkoon ja sekoita, kunnes liivate on liuennut. Laita kuuma seos sivuun odottelemaan.
22. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone ja vatkaa hyvin sekaisin.
23. Lisää joukkoon vadelmaseos. Sekoita tasaiseksi.
24. Kaada kermainen vadelmaseos vuokaan kääretorttupalojen päälle. Tasoita pinta lastalla.
25. Laita jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.
26. Kun täyte on hyytynyt, ota vuoka jääkaapista ja lämmitä sitä hieman kuuman veden alla. Varo, ettei vettä pääse vuoan sisälle.
27. Kumoa luomus kakkuvadille. Koristele vaikkapa kermavaahdolla ja tuoreilla vadelmilla ja sitruunaviipaleilla.
28. Tarjoile ihastuneiden huudahdusten siivittämänä. 😍

Laita jakoon!

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop

    Keto-cookiet ovat herkkua, eikö? Käytämme evästeitä voidaksemme tarjota sinulle räätälöidyn kokemuksen ja juuri sinulle parhaiten sopivaa sisältöä! Tietosuojaseloste