Pääsiäisen herkullinen Ketolla-juustokakku kahdella tavalla

Onko sinun lempparisi juustokakku ilman uunia vai pidätkö enemmän paistetusta versiosta? Olipa se kumpi tahansa, meidän Elviira taikoi sinulle pähkinä-suklaisen juustokakkureseptin nyt kahdella eri tavalla, ilman uunia ja uunissa – juuri niin kuin itse tykkäät! Molempien kakkujen taika on Ketokamun ihanassa Ketolla-pähkinä-suklaalevitteessä, joka sopii täydellisesti täytteeseen tuorejuuston kaveriksi. Kakun kruunaa Ketokamun suklaakuorrutetut marjat ja pähkinät.

.

.-

Uuniton Ketolla-juustokakku

Pohja:
4 dl mantelijauhoja
3 rkl sulaa voita tai sulaa kylmäpuristettua kookosöljyä
3 rkl tomumaista erytritolia* tai maun mukaan steviaa

Täyte:
400 g maustamatonta täysrasvaista huoneenlämpöistä tuorejuustoa
1 purkki huoneenlämpöistä Ketollaa
1 dl tomumaista erytritolia tai maun mukaan steviaa
1 dl luomukuohukermaa

  1. Valmista pohja: Sekoita pohjan ainekset käsin murumaiseksi seokseksi.
  2. Ota n. 15-17 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka ja painele pohjaseos tiiviisti vuoan pohjalle ja n. 2 cm reunoille. Laita jääkaappiin kiinteytymään täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita hetkeksi sivuun.
  4. Valmista täyte: vatkaa tuorejuusto, Ketolla ja makeute kuohkeaksi sähkövatkaimella n. 5 minuutin ajan.
  5. Nostele kermavaahto tuorejuusto-Ketolla-seoksen joukkoon ja sekoita lastalla tasaiseksi.
  6. Kaada täytemassa jähmettyneen pohjan päälle ja tasoita pinta lastalla.
  7. Laita jääkaappiin yön yli, kunnes täyte on kauttaaltaan jähmettynyt.
  8. Poista kakku varovasti vuoasta, koristele kuorrutetuilla Ketokamun suklaaherkuilla (mansikat, vadelmat, hasselpähkinät tai macadamiapähkinät), kuohukermapursotuksin, itse tehdyillä Ketolla-täytteisillä pääsiäismunilla, tummasuklaarouheella — tai millä ikinä haluat.
  9. Tarjoile heti.

*Tomuerytritolia on helppo tehdä itse tehosekoittimessa kidemäisestä erytritolista.

.

.

Ketolla-juustokakku uunissa

Pohja:
4 dl mantelijauhoja
2 rkl tomumaista erytritolia tai maun mukaan steviaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl sulaa voita tai sulaa kylmäpuristettua kookosöljyä

Täyte:
400 g maustamatonta täysrasvaista huoneenlämpöistä tuorejuustoa
1 purkki huoneenlämpöistä Ketollaa
1 dl tomumaista erytritolia tai maun mukaan steviaa
1 dl luomukuohukermaa
3 luomukanan munaa

  1. Laita uuni kuumenemaan 150 °C:een.
  2. Sekoita pohjan ainekset kulhossa hyvin sekaisin.
  3. Painele pohjaseos tiiviisti halkaisijaltaan 20 cm olevan irtopohjavuoan pohjalle.
  4. Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
  5. Valmista pohjan esipaistuessa täyte: vatkaa tuorejuusto, Ketolla ja makeute sähkövatkaimella kuohkeaksi, noin 5 minuutin ajan.
  6. Lisää kerma vähitellen samalla vatkaten, kunnes seos on tasaista.
  7. Lisää kananmunat yksi kerrallaan vatkaten hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen.
  8. Kaada täyteseos esipaistuneen pohjan päälle. Tasoita pinta lastalla.
  9. Paista vesihauteessa 45 minuuttia, tai kunnes kakku on reunoilta kypsä ja keskiosa (n. 5 cm) hieman hyllyvä. (Helppo vesihaude: Laita paiston ajaksi kulho kiehuvaa vettä uuniin alaritilälle ja kakku keskiritilälle.)
  10. Katkaise uunista virta, jätä luukku raolleen vaikkapa puulusikan avulla ja anna kakun seistä uunissa 1 tunnin ajan.
  11. Poista kakku uunista, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita vetäytymään jääkaappiin yön yli.
  12. Koristele Ketokamun kuorrutetuilla suklaaherkuilla.

.

Aurinkoista pääsiäistä ja herkullisia leivontahetkiä!

P.S. Ketollan ja muut herkut voit käydä nappaamassa ostoskoriisi täältä: ketokamu.fi/kauppa

Laita jakoon!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
0

Keto-cookiet ovat herkkua, eikö? Käytämme evästeitä voidaksemme tarjota sinulle räätälöidyn kokemuksen ja juuri sinulle parhaiten sopivaa sisältöä! Tietosuojaseloste