Onko sinun lempparisi juustokakku ilman uunia vai pidätkö enemmän paistetusta versiosta? Olipa se kumpi tahansa, meidän Elviira taikoi sinulle pähkinä-suklaisen juustokakkureseptin nyt kahdella eri tavalla, ilman uunia ja uunissa – juuri niin kuin itse tykkäät! Molempien kakkujen taika on Ketokamun ihanassa Ketolla-pähkinä-suklaalevitteessä, joka sopii täydellisesti täytteeseen tuorejuuston kaveriksi. Kakun kruunaa Ketokamun suklaakuorrutetut marjat ja pähkinät.
.
.-
Uuniton Ketolla-juustokakku
Pohja:
4 dl mantelijauhoja
3 rkl sulaa voita tai sulaa kylmäpuristettua kookosöljyä
3 rkl tomumaista erytritolia* tai maun mukaan steviaa
Täyte:
400 g maustamatonta täysrasvaista huoneenlämpöistä tuorejuustoa
1 purkki huoneenlämpöistä Ketollaa
1 dl tomumaista erytritolia tai maun mukaan steviaa
1 dl luomukuohukermaa
- Valmista pohja: Sekoita pohjan ainekset käsin murumaiseksi seokseksi.
- Ota n. 15-17 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka ja painele pohjaseos tiiviisti vuoan pohjalle ja n. 2 cm reunoille. Laita jääkaappiin kiinteytymään täytteen valmistamisen ajaksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita hetkeksi sivuun.
- Valmista täyte: vatkaa tuorejuusto, Ketolla ja makeute kuohkeaksi sähkövatkaimella n. 5 minuutin ajan.
- Nostele kermavaahto tuorejuusto-Ketolla-seoksen joukkoon ja sekoita lastalla tasaiseksi.
- Kaada täytemassa jähmettyneen pohjan päälle ja tasoita pinta lastalla.
- Laita jääkaappiin yön yli, kunnes täyte on kauttaaltaan jähmettynyt.
- Poista kakku varovasti vuoasta, koristele kuorrutetuilla Ketokamun suklaaherkuilla (mansikat, vadelmat, hasselpähkinät tai macadamiapähkinät), kuohukermapursotuksin, itse tehdyillä Ketolla-täytteisillä pääsiäismunilla, tummasuklaarouheella — tai millä ikinä haluat.
- Tarjoile heti.
*Tomuerytritolia on helppo tehdä itse tehosekoittimessa kidemäisestä erytritolista.
.
.
Ketolla-juustokakku uunissa
Pohja:
4 dl mantelijauhoja
2 rkl tomumaista erytritolia tai maun mukaan steviaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl sulaa voita tai sulaa kylmäpuristettua kookosöljyä
Täyte:
400 g maustamatonta täysrasvaista huoneenlämpöistä tuorejuustoa
1 purkki huoneenlämpöistä Ketollaa
1 dl tomumaista erytritolia tai maun mukaan steviaa
1 dl luomukuohukermaa
3 luomukanan munaa
- Laita uuni kuumenemaan 150 °C:een.
- Sekoita pohjan ainekset kulhossa hyvin sekaisin.
- Painele pohjaseos tiiviisti halkaisijaltaan 20 cm olevan irtopohjavuoan pohjalle.
- Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
- Valmista pohjan esipaistuessa täyte: vatkaa tuorejuusto, Ketolla ja makeute sähkövatkaimella kuohkeaksi, noin 5 minuutin ajan.
- Lisää kerma vähitellen samalla vatkaten, kunnes seos on tasaista.
- Lisää kananmunat yksi kerrallaan vatkaten hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen.
- Kaada täyteseos esipaistuneen pohjan päälle. Tasoita pinta lastalla.
- Paista vesihauteessa 45 minuuttia, tai kunnes kakku on reunoilta kypsä ja keskiosa (n. 5 cm) hieman hyllyvä. (Helppo vesihaude: Laita paiston ajaksi kulho kiehuvaa vettä uuniin alaritilälle ja kakku keskiritilälle.)
- Katkaise uunista virta, jätä luukku raolleen vaikkapa puulusikan avulla ja anna kakun seistä uunissa 1 tunnin ajan.
- Poista kakku uunista, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita vetäytymään jääkaappiin yön yli.
- Koristele Ketokamun kuorrutetuilla suklaaherkuilla.
.
Aurinkoista pääsiäistä ja herkullisia leivontahetkiä!
P.S. Ketollan ja muut herkut voit käydä nappaamassa ostoskoriisi täältä: ketokamu.fi/kauppa